Jadłospis


13.02.2019

11.02.-15.02.2019

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
Śniadanie :
Herbata czarna 150 ml
Twarożek (7) z tuńczykiem (4) 20g
Ser mleczny bez laktozy (7)
Polędwica miodowa (6)
Pomidor 10g
Pieczywo pszenne (1) + masło (7) 5 g
Śniadanie :
Herbata z cytryną 150 ml
Jajecznica (3) na masełku (7) 20g
Pasztet domowy (3,6,9) 20g
Ogórek zielony 10g
Pieczywo pszenne (1) + i razowe (1) masło (7) 5 g
Śniadanie :
Mleko do picia (7) 125 ml
Serek topiony (7) 12g
Szynkowa (6) 20g
Marchewka do chrupania 10g
Bułka pszenna (1) + masło (7) 5 g
Śniadanie :
Herbata miętowa 150 ml
Pasta z jajka ( jajko (3), majonez, sól ,pieprz )20g,Indyk z Bobrownik 20g
Szczypiorek 10g
Kawiarka pszenna (1) + masło (7) 5 g
Śniadanie :
Kawa inka (7) 150 ml
Serek waniliowy (z mleka) (7) 20g
Ser żółty gouda (7) 20g
Biała rzepa talarki 10g
Pieczywo pszenne (1) + masło (7) 5 g
Obiad:
Krupnik 250 ml
Składniki : woda ,wywar drobiowy, kasza jęczmienna (1), por ,marchewka, cebula, , pietruszka, seler (9), liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawy

Ryż 100g w sosie warzywnym ( woda, kalafior, brukselka, brokuł, cebula, marchewka, pietruszka ,śmietana 30 % ( z mleka (7),mąka krupczatka (1), czosnek ,sól, pieprz ) 20g z mięsem drobiowym *( indyk, kurczak)70g

Obiad:
Jarzynowa z zacierką 250 ml
Składniki : woda ,wywar drobiowo-wołowy, zacierka (1), pomidory pelatti ,cebula por, marchewka, pietruszka, seler (9), fasolka zielona, kalafior, brokuł, brukselka ,liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawy

Racuchy 2 szt. / 50g ( mąka pszenna (1), jajko (3) ,soda oczyszczona, woda, sól, olej rzepakowy, drożdże, cukier )
z sosem malinowym 20g ( woda, maliny, cukier, jogurt naturalny (z mleka ) (7) )

Obiad:
Rosół z makaronem 250 ml
Składniki : woda, wywar drobiowy, makaron (1), marchewka, cebula, por, pietruszka, , seler (9) , liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, sól, pieprz, przyprawy

Nuggetsy z kurczaka pieczone* 70g (pierś z kurczaka ,płatki kukurydziane, jajko (3), mleko (7), sól, pieprz, olej rzepakowy ) z ziemniakami puree 70g( ziemniaki, masło (7), mleko ( 7) ) 70g i surówką z marchewki z jabłkiem 50g

Obiad:
Zupa z cieciorką 250 ml
Składniki :wywar drobiowy, ziemniaki ,ciecierzyca, pomidor, marchewka, cebula, por, pietruszka, seler (9), liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, papryka słodka, sól, pieprz

Pieczeń z karczku pieczona * 70g w sosie pieczeniowym 20g ( woda, wywar mięsny, mąka krupczatka (1) ,sól, pieprz ) z kaszą jęczmienną (1) 70g i buraczkami tartymi 50g

Obiad:
Fasolowa 250 ml
Składniki : woda ,wywar drobiowo-wołowy, fasola biała, cebula por marchewka, pietruszka, ,seler (9), liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawy

Paluszki rybne 27g ( 2 szt. ) pieczone*( 55 % filety rybne (4 ) (Mintaj), mąka pszenna (1) , olej rzepakowy, woda, sól )
z ziemniakami z koperkiem 70g i surówką z kapusty kiszonej 50g ( kapusta kiszona, jabłko, marchewka, cebula, lubczyk ,sól, pieprz, cukier)

Deser: jabłko 1 szt. Deser: kiwi 1 szt. Deser : płatki ryżowe z owocami 125 ml ( ryż, woda, mleko (7), owoce sezonowe, cukier) Deser: gofr 1 szt.
( mleko (7), jajko (3), woda, mąka pszenna (1) ,cukier )
Deser : chrupki kukurydziane
Kompot z rabarbaru 150 ml
( dosładzany cukrem 4 g )
Kompot z jabłek 150 ml
( dosładzany cukrem 4g )
Kompot z owoców mrożonych leśnych 150 ml ( dosładzany cukrem 4 g) Lemoniadka 150 ml
(woda, cytryna, pomarańcz ,suszona mięta ,cukier 4 g)
Sok malinowy 150 ml
( woda, maliny, dosładzany cukrem 4g )
Substancje zawierające alergeny : (1) zboża zawierające gluten i pochodne produkty, (3)jajka i produkty pochodne , (4)ryby i produkty pochodne , (5) orzeszki ziemne i produkty pochodne , (6)soja ,
(7) mleko, (8) orzechy, ( 9 ) seler, (10) gorczyca, (11) nasiona sezamu
       
         
28.01.2019

28.01-01.02.2019

25.01.2019

21.01-25.01.2019

1. Dziecko przebywa na sali zabaw pod opieką osoby dorosłej, która jest za nie odpowiedzialna. 

07.01.2019

07.01-11.01.2019

02.01.2019

03.01-04.01.2019

Łazanki 80g z kiełbasą śląską i białą kapustą 100g
Składniki: makaron (1), kiełbasa śląska (6) , boczek wędzony, biała kapusta, cebula, por, sól, pieprz ,kminek, lubczyk

16.12.2018

17.12-20.12.2018

Kotlet mielony pieczony * (mięso wieprzowe, mięso drobiowe, jajko (3), bułka tarta (1) ,cebula, natka pietruszki, czosnek, sól, pieprz ) ziemniakami puree 70g
( ziemniaki, masło (7), mleko ( 7) ) 70g i marchewką z groszkiem 50g

10.12.2018

10.12-14.12.2018

Makaron 100g z sosem bolońskim 80g ( woda, pomidory pelatti, koncentrat pomidorowy, mięso wieprzowe, cebula, marchewka, czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie )

03.12.2018

03.12-07.12.2018

Kotlet mielony (mięso wieprzowe, mąka pszenna (1), cebula, czosnek, jajko ( 3) , bułka tarta (1),sól, pieprz ) z ziemniakami puree 70g ( ziemniaki, masło (7), mleko ( 7) ) i surówką z białej kapusty z marchewką i koperkiem 50g

26.11.2018

26.11-30.11.2018

Makaron 100g z sosem pieczarkowym 80g ( woda, pieczarki, por, cebula, marchewka, mąka krupczatka (1) ,lubczyk, natka pietruszki, sól, pieprz)

13.11.2018

13.11-16.11.2018

05.11.2018

05.11-09.11.2018

Makaron (1) 100g w sosie szpinakowym (szpinak, śmietana 30 % ( z mleka (7),mąka krupczatka (1), czosnek ,sól, pieprz ) 20g z mięsem drobiowym *( indyk, kurczak)70g

29.10.2018

29.10-30.10.2018

Karczek wieprzowy pieczony* 70g w sosie własnym 20g (woda, wywar mięsny ,cebula, mąka ziemniaczana ,sól, pieprz )z kaszą jęczmienną (1) 70g i surówką z ogórka kiszonego 50g(ogórek kiszony, miód, musztarda, lubczyk, marchewka, cebula, sól, pieprz)

22.10.2018

22.10-26.10.2018

15.10.2018

15.10-19.10.2018

08.10.2018

08.10-12.10.2018

Kotlet bałkański 70g w sosie potrawkowym 20g z ziemniaczkami puree 70g
Składniki: mięso wieprzowe, ziemniaki, ryż paraboliczny , marchewka , por ,groszek, cebula, mleko, masło, papryka słodka, , sól, pieprz
Alergeny:1,7

24.09.2018

24.09.-28.09.2018

Nuggetsy z kurczaka 2 szt. z ziemniakami puree 70g i mizerią 50g
Składniki: pierś z kurczaka, ziemniaki, ogórek zielony, jajko, mąka pszenna, śmietana 18%,płatki kukurydziane ,sól, pieprz ,cukier
Alergeny:1,3,7

17.09.2018

17.09-21.09.2018

Makaron 70g z kurczakiem 70g i warzywami 50g
Składniki :mięso z kurczaka, makaron, ,marchewka ,cebula, fasolka zielona, kalafior, mąka pszenna, śmietana 30%,sól, pieprz
Alergeny: 1,7

11.09.2018

10.09-14.09.2018

Śniadanie :
Herbata malinowa 150ml
Pasztet drobiowy 20g
Polędwica miodowa 20g